Første skoleuke, check! (tonebardal)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Første skoleuke, check!

Hei! Da har jeg kommet til slutten av min første skoleuke på Beech Hill College. For å være helt ærlig hadde jeg ikke så høye forhåpninger, siden hjemmesiden til skolen var helt crap, men skolen var så mye bedre enn forventet! Fagene er bra, lærerna er faktisk ganske bra, og de irske folka er sykt hygglige! Selv om vi er ganske mange utvekslingsstudenter på skolen og man må stå på litt ekstra for å skille seg ut, føler jeg at de gjør det de kan for å få oss til å føle oss velkomne. Så lenge vi går ut av comfortsonen og prater med dem i tillegg. 

Er ganske fornøyd med fagene jeg fikk. Måtte jo velge slik at det blir mest mulig likt som hjemme i Norge. 


Som dere ser så er tidene sykt rare. De har 36 minutter lange timer, og ganske få dobbeltimer. Blir litt rart å gå fra 2x45 minutter til 1x36 minutter. Men det er bra, for det gjør at dagen går veldig fort, siden man har så mange forskjellige fag. Vi som utvekslingsstudenter trenger ikke å ha irsk, men jeg spurte om jeg kunne få være med i timene for det er jo et ganske interessant språk. Uforståelig er det hvertfall! Jeg er i Higher Level Irish og alle irske elevene snakker i veg på irsk mens jeg sitter der som et spørsmålstegn. Noen ganger hører jeg ikke forskjell på om læreren snakker irsk eller engelsk, for aksenten gjør at det høres så likt ut. Jeg sitter bare i bakgrunnen å gjør leksene mine da. Det er ikke slik at jeg må bidra i timene og ta prøver osv. 

Vi har også englsk hver dag. Og engelsklæreren er over gjennomsnittlig glad i å gi bort lekser<3 Jeg er ikke vant til å gjøre så mye lekser, men etter hver time i alle fag så gir de lekser vi som oftest må gjøre til dagen etter. Heldigvis har jeg irsk, ICT og IT hvor jeg kan gjøre leksene mine. Ender alltid opp med å sitte i flere timer etter skolen uansett..

Og ja. Vi har skoleuniform!!! Hahaha, syns det er helt forferdelig uvant å gå rundt med skjørt og se ut som alle andre heletiden, men det går nok bra etter hvert. Det vanskeligste er om jeg skal finne noen og alle ser helt like ut..

Aksenten oppi her er også ganske så sterk. Ofte må jeg konsentrere meg hardt for å få med meg hva de sier. Særlig om det er støy i rommet. 

Men nå skal jeg spille Xbox med vertsbroren min! Snakkes! :)


 


 • Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Tone Bardal

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  cheap calling cards
  cheap calling cards

  bilde
  hits