tonebardal - - a year in Ireland
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Skolen i Irland

HEEY. Igår satt jeg lenge og stalket hjemmesiden til skolen jeg skal begynne på. Prøve å finne ut hvordan det irske skolesystemet fungerer og hvordan år jeg kommer til å havne i. Jeg tror og håper jeg havner i 5th year også kalt Leaving Certificat. Jeg tror dette er det siste året før de drar videre på uiversity, dvs det samme som Senior Year i USA. Når man tar Leaving Certificate er det slik at man har sju fag. Tre av de fagene er irsk (ja, det rare og uforståelige språket), engelsk og matte. Dette er fag alle må ta. I tillegg har man fire selvvalgte fag. Jeg fant ut hvilke fag de tilbød og kunne helst tenkt meg og ha fysikk, biologi, historie. Kanskje jeg også vil ha musikk eller geografi eller noe. Jeg trenger ikke å velge før jeg kommer dit og da får jeg jo sikkert se litt i lærerbøkene dems slik at jeg får se hva jeg kommer til å lære. De hadde også mange andre spennende fag, men jeg måtte tenke på hva jeg skal ta når jeg kommer tilbake til Norge i tredjeklassen. 

Så, hva syns dere om det forrige innlegget mitt omm vertssøsteren min Meike. Det er ikke lenge til jeg drar nå, og da får jeg endelig møtt henne! Planene mine for i sommer er en uke i Italia drar om 6 dager og en uke i Nederland. Resten av ferien skal jeg tilbringe med venner og familie også drar jeg til Irland den 9. august. Det er ikke lenge igjen nå 54 dager


PEACE OUT

 • 2

  TITANIC

  Her har dere videoen fra EF preparation week hvor team white fremførte en egenprodusert versjon 
  av Titanic. Enjoy. 

 • 0

  My exchange sister.

  Heeey guys!

  Today I'm not tone. I'm tone's exchangesister. She had the brilliant idea to make a post about me in her blog and a post about her on my blog.

  So about me:
  My name is Meike and I'm 16 years old but in two months I will be 17. I have one older sister and a younger brother. And a new sister tone! I come from Germany. I live in a little village two hours away from Munich. My hobbies are unicycling (a bicycle with only one wheel) and ballet. So I'm not good in football, sorry tone.. Now I go to school, but in two weeks I have my final exams. Juhuu! My favourite music is HIP HOP (f.e. Left Boy), but in Ireland we will go to a One Direction concert and I'm so happy to do this. It will be great with Tone!
  I also meet my friends or go to parties like normal teenagers do.

  So why I would go to IRELAND?
  It's the most beautiful country in the world. I love the landscape and the people there are so nice. I'm so happy to have an exchangesister like Tone! She is so lovely. And she is so crazy, just like me!
  We will have the best time of our LIFE!

  Ireland here we come!


  This is me! :)

 • 4

  Utvekslingsstudent

  Hello.

  Nå har Cathrine vært så superdupersnill å lage header og design til meg, så nå er det bare å blogge i vei.

  Jeg skal tilbringe 10 måneder i Monaghan, Irland sammen med ei tysk jente (Meike). Jeg har allerede snakket og skypet en god del med henne, og hun virker kjempehyggelig! Vi skal bo hos en familie som bor i utkanten av en by med ca. 6000 innbyggere. De har en sønn på 12 og en datter på 10. De har også en søt liten hvit hund. 

  Før jeg drar skal jeg på Language and Culture Camp. Det er en toukers camp i Maynooth, Irland, hvor vi skal forberede oss skolevis til året. Der studenter fra hele verden som skal være i Irland delta. Jeg gleder meg kjempemasse og håper jeg blir kjent med mange folk som har tatt det samme valget som meg. Det er utrolig rart å tenke på at det bare er 2 måneder til jeg drar! 

  Jeg drar heller ikke alene, men med min beste venn Ellinor. Jeg er superglad for at jeg har noen der som jeg kan dele disse store opplevelsene med. Hun skal også bo også bare en 2-3 timer unna meg!


  Den mørke flekken er hvor jeg skal bo. Som dere
  ser er det nesten i Nord-Irland.


  Slik ser det ut der jeg skal bo. Og nei, jeg skal ikke bo i huset der, men det var et fint bilde 
  tli å hvise hvordan det ser ut i Monaghan.

  Jeg gleder meg til å dele mine opplevelser med dere. Om dere har noen spørsmål er det bare å fyre løs.

  -tone

 • Tone Bardal

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  cheap calling cards
  cheap calling cards

  bilde  hits