tonebardal - - a year in Ireland
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Vertsfamilie

HIIYA! Da har jeg etter to fantastiske uker på camp ankommet  vertsfamilien! Vi bor på landet, med en nabo som er en familie med to utvekslingsstudenter. En av foreldrene i det huset er søster/bror med en av foreldrene i huset mitt (er ikke sikker på hvem) så de er på en måte vertssøskenbarna mine. Resten av befolkningen rundt her består av kyr. Neida, joda. Det er da noen hus i nærheten her.

 

Bildet til venstre viser adressen min. Hele den firkanten har samme adresse, weird right? Jeg bor i de to husene til venstre for den røde A'en. På bildet til høyre bor jeg i huset til høyre også bor søskenbarna i huset til venstre. De har en stor hage som er perfekt til å spille fotball i :)

Så langt har tiden blitt brukt til å bli kjent med familien og byen. Monaghan er ikke store byen, men den er veldig koselig. 

Slenger med noen bilder fra camp. Trykk på bildene for å gjøre dem større :)

     

Og noen bilder herfra.

  
 • 0

  National University of Ireland, Maynooth

  Okei. Campen er vi på er i Maynooth som er en by bygget rundt irlands største universitet. Det er svært her og universitetet er over hele byen. 

  Det eldste delen av universitetet ser slik ut:


  Så har vi hvor vi bor. Vi bor på campus og det ser slikt ut:

   

  Alle har faktisk egne rom med egne bad! Vi har også en felles stue per leilighet (det er 2 leiligheter per etasje og fem rom per leilighet)

      
  Som dere ser er det ganske rotete på rommet mitt, men jeg har ryddet nå! Bildet er fra en av de første dagene da jeg var så glad for å endelig komme fram at jeg bare slengte alt fra meg på gulvet.

  Prøvde å laste opp flere bilder, men macen ville ikke sammarbeide så dette er det dere får :) 

   

   

 • 4

  Fram til nå

  HEEY. Da har jeg ankommet campen i Maynooth og til og med vært her i noen dager. Det er ca 60 (?) studenter her fra overalt. Men det er sykt mange tyskpratende her! Tyskland, Østerrike og Sveits. Men alle er veldig hyggelige, og etter kun tre dager her har alle fått ganske god kontakt allerede! Lederne og ambassadørene her er også flinke og hyggelige! Vi har vært veldig heldige! Den største forskjellen her fra Norge er at alle irene er så sykt hyggelige! De smiler til deg på gata og de ansatte i den offentlige transporten er superhyggelige! Særlig bussjåførene og de som jobber i kassa på butikken! 

  Tida fram til nå har vi brukt mest til å bli kjent med hverandre, men vi har også hatt noen engelsktimer. Igår fikk vi også prøve oss på noen nye sporter. Tag rugby og rounders. Det var kult å prøve noe nytt, og etter en stund ble vi faktisk ganske gode. 


  Elli og meg i engelsktime.


  Idag var vi på tur til Dublin! Har aldri vært i der før, så jeg var ekstra spent. Byen var nydelig og levde definitivt opp til forventningene! Vi fikk gå for oss selv og finne på hva vi ville. Jeg endte opp med Ellinoren tysker og ei fra Østerrike. Vi dro først på en rød toetasjes buss, hop on hop off tour. Da fikk vi se hele byen og vi fikk også se hvor ølet Guinness lages! Det var interessant. Deretter handla vi litt og dro tilbake til Maynooth der vi bor. Maynooth University er det største universitetet i Irland og det er faktisk mange studenter her nå haha. Sitter i ett fellesrom med masse irske studenter. Og btw, alle her snakker her sinnsykt kult! Jeg håper så sykt jeg får aksenten her også. 

  Ellinor og Stian på en buss mellom to terminaler på Heathrow, London. Herregud for en stor flyplass!


  Stian, Linn og Ellinor. Vi er de eneste norske på leiren.


  Og i Irland kjøre de på venstre side av veien. Det er noe jeg aldri kommer til å bli vant til haha.

   

  Trykk på bildene for å gjøre de større.

      

      

      

      

  Tok også noen bilder i Dublin. Bildene ble litt dårlige for det var litt vanskelig å ta bilde mens vi kjørte. Vi har også vært veldig heldig med været! Idag er faktisk første dagen det har regnet mens vi har vært her. 

  Snart kommer det ett innlegg om plassen vi bor på :) Snakkes senereeee.

  -Tone

   

 • 1

  Dublin

  Quick update. Etter et par timers flyving er vi omsider framme i Dublin. Vi flydde fra Oslo til Heathrow også videre til Dublin. Det var overlevbare flyvninger siden de var så korte. Da vi var på Heathrow måtte vi bytte terminal, og jeg tror det var ganske komisk å se på meg gående som ett pakkesel med alt for mye håndbagasje prøve å finne fram til bussen til terminal 1. Men det gikk da bra. Akkurat nå sitter vi på flyplassen i Dublin og venter på at flere fly skal lande, slik at vi får med oss flere studenter tilbake til campen.

 • 2

  Kjapp oppdatering

  Hola chicos y chicas. Da har jeg sagt hade til familie og venner, forlatt redet og dratt så langt som til Hamar. Faren til Ellinor har kjørt oss hit, og vi ligger over til tanten til Elli til imorgen. Vi må kjøre herfa i rundt 4-5 imorgen tidlig, for å møte resten på Oslo Lufthavn klokka 05:55. Deretter bærer det først til Heathrow også videre til Dublin. De neste to ukene skal tilbringes på en forberedelsesleir like utenfor Dublin på et universitet. Etter bildene å dømme ser plassen litt ut som galtvort, så det kan bli spennende!
   
 • Tone Bardal

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  cheap calling cards
  cheap calling cards

  bilde  hits